![]() |
![]() |
Nasze dzieci korzystają z programu Żółty Talerz Żółty Talerz to największy w Polsce, prywatny program wsparcia systemu żywienia dzieci realizowany przez Kulczyk Foundation. Z programu korzysta ponad 17 500 dzieci w całym kraju. W bieżącym roku szkolnym trafi do nich ponad 3 000 000 ciepłych i zdrowych posiłków w ponad 350 placówkach edukacyjnych. Również w naszych.
I PIKNIK RODZINNY "ZDROWO JESZ, LEPIEJ ŻYJESZ"
zorganizowany przez Towarzystwo Przyjaciół Dzieci w ramach programu Żółty Talerz
Koszewo 30 czerwca 2018r.
"Było uroczyście, zdrowo, wesoło i sportowo" UROCZYŚCIE...
ZDROWO...
WESOŁO...
ATRAKCYJNIE...
SPORTOWO...
W dniu 04.06.2018 w ramach programu "ŻÓŁTY TALERZ" z Kulczyk Fundation
odbył się wspólny piknik pt.: " Zdrowo jesz lepiej żyjesz wraz z Dniem Dziecka. Wspólnymi siłami z Zespołem Szkół Publicznych oraz Urzędem Miejskim w Dobrzanach sprawiliśmy , iż był to dzień pełen wrażeń i atrakcji. Bardzo dziękuję wszystkim za współpracę
Piknik Rodzinny „Zdrowo jesz lepiej żyjesz” Trzebusz 2018
W piękną, słoneczną, czerwcową sobotę (2.06.2018), w gościnnym sołectwie Trzebusz zapanowała radosna atmosfera zabawy. W tym dniu odbył się już 2 Piknik Rodzinny z okazji Dnia Dziecka pod hasłem „Zdrowo jesz lepiej żyjesz”. Śmiech, rozradowanie, wesołość, podekscytowanie, zachwyt, wariactwo, przygoda, wrzawa, jazgot, to tylko cześć tego co rodzice ze swoimi pociechami mogli doświadczyć podczas tego niezwykłego spotkania organizowanego przez Towarzystwo Przyjaciół Dzieci w Trzebiatowie, przy ogromnej i owocnej współpracy 14 Sołectw gminy Trzebiatów i Rady Osiedla Jaromin oraz lokalnymi działaczami społecznymi. Piknik zorganizowany był w ramach projektu systemu dożywania dzieci „Żółty talerz” oraz potrzebą integracji różnych środowisk lokalnych. I udało się! Pogoda dopisała lepszej być nie mogło, frekwencja także, wszyscy bawili się wyśmienicie. Na pikniku można było spotkać zaproszonych wspaniałych gości Prezesa Zachodniopomorskiego Oddziału Towarzystwa Przyjaciół Dzieci pana Zygmunta Pyszkowskiego, burmistrza Trzebiatowa pana Józefa Domańskiego, wice burmistrza pana Grzegorza Olejniczaka, marszałka sejmiku wojewódzkiego pana Jarosława Rzepę, przewodniczącego Rady Miasta pana Jana Kaniewicza oraz radnych panie Zofię Minko i Danutę Sudaj, pana Michała Myślickiego oraz sołtysów naszej gminy. Na zakończenie wspólnej zabawy wszystkie dzieci otrzymały upominki nie tylko słodkie.
Głównym sponsorem była Fundacja Kulczyk, Towarzystwo Przyjaciół Dzieci i sołtysi gminy Trzebiatów. Gorąco dziękujemy wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do organizacji pikniku wszystkim mamom, babciom, ciociom, które upiekły przepyszne ciasta i oczywiście naszemu gospodarzowi sołtysowi Trzebusza panu Stanisławowi Krawcowi jak również wolontariuszom państwu Ewelinie i Sylwestrowi Jóźwikom, Marzenie Dawidowicz, Monice Buch, Dominice Szkarapacie, Radkowi Wolak. Największe jednak podziękowania dla dużej liczby dzieci i rodziców, bez których Piknik Rodzinny by się nie odbył.
"Zdrowo jesz –lepiej żyjesz" 26 MAJA 2018 r.
Stadion Miejski w Ińsku
Kwiecień z Żółtym Talerzem
w Ognisku TPD w Maszewie.
15 marca 2018 roku wychowawcy placówek w Mirosławicach i Trzebuszu
zorganizowali dla dzieci z placówek wsparcia dziennego gminy Trzebiatów spotkanie z panią psychodietetyk Kamilą Klimkiewicz w ramach realizacji programu „Żółty talerz”. Pani Kamila poprowadziła warsztaty kulinarne ze zdrowej żywności w ramach programu fundacji Kulczyk Żółty Talerz. Zajęcia odbyły się na świetlicy w Trzebuszu. Dzieci zapoznały się z walorami zdrowotnymi jajek oraz sposobami ich przygotowania, miały możliwość przygotowania zdrowej i szybkiej zupy jarzynowej oraz coś na deser zdrowe drożdżowe rogaliki. Każde dziecko zawinęło swojego rogalika którego później ze smakiem zjadło. Zajęcia przebiegały w miłej i sympatycznej atmosferze, gdyż oprócz dzieci udział w spotkaniu brali rodzice i dziadkowie, którzy z uwagą słuchali wskazówek pani Kamili. Myślę, że w następnym spotkaniu i warsztatach kulinarnych weźmie udział jeszcze więcej gości.
Wiosenne owocowo-warzywne inspiracje
z Żółtym Talerzem
w Ognisku TPD w Maszewie.
Październik 2017
Środowiskowe Ognisko Wychowawcze TPD w Trzebuszu ponownie przystąpiło do programu Żółty talerz. Radość dzieci jest większa, iż mogą codziennie uczestniczyć w różnych formach przygotowywania posiłków. Dzieci same zgłaszają swoje pomysły kulinarne,co sprawia im jeszcze większą radość w przygotowywaniu posiłków. Przygotowujemy posiłki mięsne, z nabiału, owocowe, warzywne, w postaci ciepłych i zimnych posiłków, deserów, koktajli. W trakcie zajęć prowadzone są pogadanki na temat zbilansowanej diety i ważności zasad prawidłowego odżywiania młodego człowieka.
|